Christopher Froome

Christopher Froome är namnet på alla cykelsportfantasters läppar. Det är inte särskilt konstigt med tanke på vilken otrolig säsong han hade under fjolåret. Christopher Froome lyckades med konststycket att bli etta overall när det kom till så prestigefyllda cykellopp som Tour of Oman, Criterium International, Tour de Romandie, Criterium de Dauphiné och så klart Tour de France. Många rankar Tour de France som det absolut mest prestigefyllda cykelloppet i världen. Därför säger det mycket om en cyklist när han lyckas vinna det. Året därförinnan slutade han tvåa på touren vilket verkar ha lämnat honom med en oerhörd revanschlust. Kommer han i år att kunna försvara titeln? Kommer han att vara lika hungrig? Precis som 2013 har han bland annat vunnit Tour of Oman och Tour de Romandie. När det kom till Critérium de Dauphine gick det dock sämre.

Inte odelad favorit

För att kunna se hur stora någons vinstchanser egentligen är kan man vända sig till spelbolagen. Ett stort spelbolag med bra odds är Bet365. Där är Froome favorit men inte en odelad sådan. Han delar nämligen samma odds med sin konkurrent Alberto Contador. Många känner att touren kommer bli mer intressant än vanligt på grund av rivaliteten mellan dessa två herrar. Contador är också en riktigt skicklig cyklist och det kan komma att bli jämnt ända in på målsnöret. Kanske kan det bli riktigt bra tider dessutom. I sportsammanhang är det känt att konkurrensen verkligen kan driva upp kvaliteten. Om Contador och Froome kan trigga varandra utan att någon faller ihop av pressen kommer det verkligen att bli en intressant tour i juli.

Tour de France – en riktig klassiker

För att beskriva Tour de France använder de flesta fansen ord som spännande och rolig men framför allt klassisk. Du kan själv uppleva touren live. Det finns många billiga sätt att ta sig till loppet bland annat med lågprisflygbolag eller med tåg. Om du är en cykelsportfantast kommer du säkerligen uppskatta att uppleva touren – och kampen mellan Froome och Contador – tillsammans med likasinnade från hela världen.

Comments Off on Christopher Froome

Filed under Cykelsport