Slopa bilen – börja cykla

cykling_311396183Det är ingen hemlighet att vi är förespråkare för cykling både som färdmedel, motionsredskap och sport. Idag tänkte vi prata lite om hindren och lösningarna för att välja cykeln istället för bilen när man ska till jobbet. 

Problem: väder

Vi har fyra årstiden i Sverige och vädret kan vara varmt och skönt, eller kallt och regnigt. Det kan vara mycket vind eller mulet. Många är även skeptiska till att cykla under vinterhalvåret.

Lösning: ombyten

En av de viktigaste sakerna att ta med sig på cykelturen är ombyten. I en liten väska kan man få plats med paraply, regnponcho eller en extra tröja/vindjacka om det blir kallare. Pratar man om problem med att cykla under vintern ska man veta att man bara behöver köpa bredare, dubbade däck för att klara av de tuffa vägarna.

Problem: avstånd

En del personer reser långt varje dag. Reser man mer än en timme är så klart bättre att åka buss eller tåg eftersom annars går det flera timmar om dagen att bara ta sig till och från jobbet.

Lösning: elcykel

Istället för att lägga tusentalskronor på sin bil varje år, kan man lägga några tusen under ett år på att köpa en elcykel. Plötsligt kan man cykla fem mil enkelväg utan att svettas. När det blir jobbigt kan elcykeln ta över och hjälpa dig förbi jobbiga vägar och branta backar.

Problem: barn

Det är inte alla som åker själv i bilen. Föräldrar ska ofta lämna av barnen på dagis innan det är dags att köra till sin arbetsplats.

Lösning: cykelvagn

Större barn ska så klart få sina egna cyklar och kan ta sig till skolan själv. Mindre barn kan man köra i en cykelvagn. Frågar man snällt kan man nog lämna vagnen utanför dagiset medan man är på jobbet, så slipper man dra extra vikt efter avlämningen.

Comments Off on Slopa bilen – börja cykla

Filed under Cykel