Stora cykellopp

Även om cykling kanske inte tillhör de största sporterna i Sverige, så gör det definitivt det nere på kontinenten där nästan bara fotboll är större än cykling i många länder. Många är de följaktligen också de cykellopp som körs under en säsong och här tänkte vi titta lite närmare på några av dessa.

Tour de France

Det tre veckor långa etapploppet som går igenom hela Frankrike är utan tvekan både världens största och världens tuffaste cykellopp. Årets Tour de France går av stapeln mellan 4 juli och 26 juli och innehåller bland annat den berömda stigningen upp till Alpe d’Huez.

Giro d’Italia

Giro d’Italia är näst efter Tour de France troligtvis världens mest kända cykellopp. Loppet går precis som dess franska motsvarighet under tre veckors tid med runt 20 etapper under andra halvan av maj och början av juni.

Paris-Roubaix

Förutom etapplopp finns det även cykellopp som bara går under en dag. Ett av de mest berömda i den kategorin är det lopp som går mellan Paris och upp till Roubaix i norra Frankrike. Loppet, som mäter drygt 250 km är framför allt blivit känt för att det till en stor del körs på gatsten, vilket även gjort att Paris-Roubaix fått epitetet ”helvetet i norr”.

Comments Off on Stora cykellopp

Filed under Cykelsport