Börja cykla på vintern – utrusta både dig och din cykel

Många människor väljer att använda cykeln även på vintern, trots snö och is på cykelvägarna. Om du klär dig varmt kommer du inte att frysa oavsett hur många minusgrader det är ute. Väljer du att cykla till och från jobbet kommer du även att få gott om motion även på vintern.

Men om du ska cykla på vintern behöver du utrusta dig själv på ett annat sätt än om det vore sommar. Reflexer ska du alltid ha på dig men det är extra viktigt på vintern när det är mörkt ute mest hela tiden. En reflexväst i ljusa, skrikande färger är ett utmärkt val.

Utrustning till cykeln

För att du ska kunna cykla säkert på snö och is behöver cykeln, precis som bilen, ha speciella vinterdäck. Använder du dina vanliga sommardäck kommer du snart att bli varse om att det är en dålig idé.

Förutom allt som vi nämnt ovan behöver du ha ordentlig belysning på cykeln, både fram och bak enligt lag. Du ska heller inte glömma hjälmen, som kan rädda ditt liv vid en eventuell olycka. Oavsett vad du behöver köpa till din cykel för att kunna cykla på vintern, kan du göra det på cykelaffaren.se.

Comments Off on Börja cykla på vintern – utrusta både dig och din cykel

Filed under Cykel