De bästa tipsen för att få tid med cykelträningen

cycling bike_165825890Att cykla är ett av de bästa sätten att motionera, framförallt eftersom man kan kombinera motion med transport. Att cykla till jobbet eller affären är ett utmärkts sätt att få motion. Men om man har långt till jobbet eller bor på en plats som inte är cykelvänlig kanske det inte finns möjlighet att cykla. Hur gör man då för att hitta tiden för att cykelträna till exempelvis Vätternrundan, då det dessutom krävs att man tränar några gånger i veckan?

Att komma igång

Det finns många bra tips att hitta på nätet om hur du på ett bra sätt kommer igång att träna och hur man får in rutinen i vardagen. Om du har ett cykelspår nära bostaden kan du lägga upp ett veckoschema och cykla vissa mornar eller direkt efter jobbet. Att lägga fram cykelkläderna på kvällen gör att det bara är att hoppa i “cykeluniformen” och ge sig ut. Här handlar det främst om motivation att träna och för många kan detta vara minst lika svårt som nästföljande punkt.

Reducera tiden du spenderar på vardagssysslor

Finns motivationen där rätt så ofta, men är du titt som tätt tvungen att ge vika på grund av tidsbrist? Ett moment som tar mycket tid är exempelvis att handla mat, men om du storhandlar någon gång i veckan så finns det mycket mer tid för att ge sig ut och cykla. Likaså om man lagar stora portioner och fryser in istället för att ägna kvällar åt att fundera ut och tillaga middagen. Att ta med sig barnen ut på cykelturen gör också att ni umgås och att du inte behöver barnvakt och det blir en uppskattad familjeutflykt istället för att tillbringa tiden hemma. Skaffar du dessutom städhjälp så frigörs mycket tid åt att cykla, något som annars kan ta upp en stor del av helgen. Noxab.se är tips på en städfirma som städar hela hemmet för en billig penning. Allt från städning månadsvis till veckovis, anpassat till dina behov.Enligt Aftonbladet räcker det inte med några pass i spinningsalen för att träna inför ett lopp som Vätternrundan. Man måste träna på att cykla långt, varför de rekommenderar att ta cykeln till sommarstugan, eller åtminstone ta bilen halva vägen!

Comments Off on De bästa tipsen för att få tid med cykelträningen

Filed under Cykel, Cykelsport, Träning