Börja cykla

Cykelträning är något som alla borde prova. Det är ett perfekt sätt att hålla kroppen i trim och alla kan cykla oavsett tidigare förutsättningar. Cykling passar både dig som vill satsa på elitnivå, som dig som vill ha en bra och rolig motionsform.

Cyklister

Vad som är så bra med cykling är att det inte är lika belastande för kroppen som vad andra motionsformer kan vara. Jämför du löpning till exempel, det är en motionsform som sätter hög belastning på knän och fötter och har du problem med lederna kan det vara svårt att utöva löpning. Då passar cykling mycket bättre. Vid cykling har du en låg belastning på kroppen samtidigt som du får en mycket effektiv träning, både för musklerna och konditionen.

Cykelträning är ett bra sätt för att förbättra konditionen. Andningen blir lugnare och syreupptagningsförmågan bättre. Träningsformen är också bra för att bli smidigare och rörligare. Dina muskler blir starkare och du hjälper skelettet att bära sig genom att bygga bra muskulatur runt. Genom att komma i form, öka konditionen och muskelmassan ökar du även förbränningen i kroppen vilket är ett stort plus, särskilt om du avser att gå ner i vikt.

Ur miljömässig synpunkt är cykeln som transportmedel dessutom optimal. Jämfört med andra fortskaffningsmedel är cykeln extremt konkurrenskraftig och dess påverkan på miljön är i sammanhanget minimal. Många som bor i närheten av sin arbetsplats hade med lätthet kunnat investera i en cykel och på så vis hjälpa både sig själv och sin omvärld, istället för att ta bilen till jobbet. Det är roligt att cykla och när du väl funnit dina rutiner, ska du se att du kommer bli mycket piggare och ha mer kraft för att hantera din arbetsdag. Än bättre om du har ett stillasittande jobb. Att få in en rutin i schemat, där du åtminstone två gånger dagligen får dig ett litet extra fysiskt arbetspass, kommer göra dig till en ny människa. Sanna våra ord.

För att komma igång med cykling är det inte mycket som krävs. Vad som är viktigt är att investera i en bra cykel och en bra hjälm. Därefter är det bara några kläder, om du önskar att vara extra snygg på cykelturen som behövs. Ett tips om du vill börja med cykling är att investera i en racercykel, den snabbaste cykelmodellen av alla cyklar. Det är en cykel som är anpassad för just långcykling med bra och lätt ram, vanligtvis i kolfiber eller aluminium, smala däck som rullar bra samt ett bockstyre som är gjort för att cykla bra på asfalt. Genom att investera i en bra cykel kan du ta dig flera mil på vägarna på kort tid, utan att vara särskilt vältränad. En bra cykel gör motionsformen betydligt roligare och du kommer garanterat att bli en inbiten cyklist.

 

Comments Off on Börja cykla

Filed under Cykel