Få ordning på kroppen innan Vätternrundan

Vätternrundan är en 315 kilometer lång upplevelse på cykelsadeln. Den går av stapeln den 17-18 juni i Motala. Du kommer att få en scenisk vy över Vättern medan du trampar. Detta gör loppet till inte bara en fysisk upplevelse, utan även en naturupplevelse.

Gör kroppen redo

Även om det är en upplevelse och verkligen något att se fram emot så är det en stor påfrestning för kroppen. Alltså är det viktigt att förbereda din kropp på vad som komma skall och ge dig själv de bästa förutsättningarna. Då kan du inte bara undvika skador utan även prestera bättre och göra loppet mer njutningsbart.

När skadan är framme

Trots bra förberedelser så kan skadorna komma ändå. I så fall finns det bra alternativ för att få bukt med problemen och smärtan. Muskelcentrum är specialister på idrottsskador och kan med diagnostiskt ultraljud se exakt var problemen finns och skräddarsy en behandling för dig. Ultraljudet har med datorernas utveckling blivit mer tillämpbart för att ställa rätt diagnos. De har även stötvågsbehandling som är en erkänd metod för att behandla muskelskador och senskador, samt dry needling, som är en akupunkturmetod för att komma djupare in i musklerna än vad som kan göras med händer.

Comments Off on Få ordning på kroppen innan Vätternrundan

Filed under Uncategorized