Köpa ny cykel – bra att tänka på

1294201-speed-racing-bicycleDet estimeras säljas över en halv miljon cyklar varje år. Bara de tre senaste åren har detta ökat men omkring 17 procent. Är man själv en av dem som planerar att köpa en ny cykel inom kort kommer här lite information kring detta.Inför köpet av en ny cykel finns det ett par saker man bör kunna svara på först:

Hur mycket får den kosta?

Det är bra att ha klart för sig hur mycket man kan tänka sig att lägga ut på en ny cykel och räkna med att det ofta kommer att bli lite dyrare än vad man först planerar. Detta sker ofta när man köper lite dyrare cyklar då de inte säljs med tillhörande pedaler utan man köper istället dem separat och väljer bland dem som passar en själv bäst. Sedan finns det även utgifter som hjälm, flaskställ, pump och andra saker. Vad man kan göra för att lätta på dessa kostnader lite är att leta rabatter och liknande som kan sänka priset.

Var kommer den att användas?

Kommer man huvudsakligen cykla på asfalterade vägar ska man helt klar köpa en landsvägscykel, ska man istället vara mer ute i skog och natur med den bör man skaffa sig en mountainbike. Det går naturligtvis att köra en mountainbike på landsvägar, men det kan istället bli en onödigt högre utgift.

Hur stor ska den vara?

Den mest passande storleken på en cykel kommer att vara väldigt beroende av ens egen längd , ett av de viktigaste måtten här är innerbenslängden, detta är längden från högst upp på innersidan av låret ned till marken. Detta är ett mått som bäst tas av någon annan så att man undviker att böja på knäna och därmed får ett felaktigt mått. För att få rätt ramstorlek kan man följa denna guide från Aktiv Träning. 

Comments Off on Köpa ny cykel – bra att tänka på

Filed under Cykel